Doğal cilt bakımı ve maske

           

           Herkese merhaba
     Bugün sizlere evde yiyecek olarak tükettiğimiz bir çok gıdanın aslında cildimize sürdüğümüzde ne kadar faydalı da olabileceğinzden bahsedeceğim.Kozmetik marketlerde satılan bir çok kremin özünde aslında gıdalardan ve bitkilerden faydalanıldığını artık hepimiz biliyoruz.Bugün yazımda sizler için seçtiğim besinler...
    ᐞAvakado: Avakado anti-ageing(kırışıklık karşıtı) özelliğine sahip bir besindir.Kırışıklıkları azaltma özelliği vardır.İçinde yer alan antioksidanlar cildin daha elastik ve dolgun olmasına yardımcı olur.
 Maske:Ezerek püre haline getirip biraz su ve bal karıştırarak yüzünüze sürüp 10 dk beklettikten sonra ılık su ile cildinizi temizleyin
    Domates:Domates C ve E vitamini içerdiğinden hücre yenilenmesine yardımcı olur.İçerisindeki likopen sayesinde antioksidan görevi görür.Cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar.Akneli ve kızarık ciltler için tedavi edici özelliği vardır.
   Maske:Domatesi rendeleyip tülbentten geçiriyoruz.Bir tatlı kaşığı pirinç unu ile karıştırıp cildimize sürüyoruz.10dk beklettikten sonra ılık su ile yıkıyoruz.
   ᐞSalatalık:Salatalık yüksek miktarda su içermesinden dolayı cilt kuruluğuna,pullanma ve kaşıntılarda tedavi edici özelliktedir.Cildi derinlemesine nemlendirir bu sayede kırışıklık oluşumunu yavaşlatır.Sivilcelerin daha kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur
  Maske: Kabuğunu soyduğunuz salatalığı rondodan geçirip süzme yoğurt ile karıştırıp cildinize sürebilirsiniz.15 dk beklettikten sonra soğuk su ile yıkayın.Gözlerinizde şişlik ve morluk olduğunda doğranmış soğuk salatalıkları gözlerinizin üzerine koyduğunuzda da şişlik ve morluğun hafiflemesine yardımcı olur.
    ᐞBal: Balın içerisindeki antiseptik,anti-inflamatuar,antibakteriyel ve nemlendirici özellikleri sayesinde tam bir mucize.Lekeleri giderir,sivilcenin neden olacağı enfeksiyonu önler,cilt problemlerini yatıştırır.Cİldi nemli ve sağlıklı tutar.
  Maske: Bir kapta iki çay kaşığı bal ile yarım çay kaşığı limonu karıştırın.Yüzünüzde 20 dk kadar bekletip ılık su ile yıkayın.Bu maske limon sayesinde hem leke açıcı özellikte hem de izleri tedavi etmede yardımcı olur.
   Uyarı: Bu ürünler bazı ciltlerde reaksiyona sebep olabilir o yüzden tüm yüzünüze sürmeden önce az bir yerde deneyin.Bal ve domates maskesini göz çevresine sürmekten kaçının.

Yorumlar

  1. Doğal cilt bakımı maskeleri her zaman tercihimdir. İçeriklerinde hiçbir katkı maddesi olmadığını bilmek ve hatta onları kendi elinizle hazırlamak çok güzel oluyor. Teşekkürler bu güzel maske tarifleri için. Aklımızda bulunsun. Gerektikçe uygularız artık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim yazıyı beğenmenize sevindim :D

      Sil
  2. ben kağıt maske sevenlerdenim :D

    YanıtlaSil
  3. Soğal cilt bakımı ve maske yazınız aydınlatıcı ve bilgilendirici olmuş...

    YanıtlaSil
  4. çok var böyle tarif elimde ama çok üşenip hazır olanları kullanıyorum her seferinde :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pratik oldukları için kozmetik maskeleri kullanıyoruz.halbuki yediklerimizi azıcık kenara ayırıp cildimize sürsek de olur

      Sil
  5. Her zaman herşeyin doğal olanından tercih ediyorum bende ne kadar güzel bilgiler vermişsiniz
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bu harika filirler için teşekkür ederim 👏
    .
    Bloğuma beklerim efenim.
    http://fatofotofan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Cilt bakimi ve maske yapimi icin cok güzel tavsiyeler 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balköpüğü mağazası doğal ürünler

Clinique alışverişim

Çekiliş Zamanı (kapandı)