2080 yılına mektup

 

          Blogger arkadaşlar '2080 yılına mektup' başlıklı bir konu yazalım dediler.Bir kaç gündür düşünüyorum ne yazabilirim diye.
      Nedense 2080'i düşününce aklıma dramatik ve karanlık düşünceler doldu.Büyük ihtimalle o dönem hayatta olmayacağımın da bunda etkisi var.Bu yazıyı okuyabileceklermi diye de düşündüm çünkü internet ağı yerini başka birşeye bırakabilir,bloglar kapanabilir..
    
      Sonra dedim ki Leda çok kurcalama okunacağını varsay ve yaz...
     Sene 2079 Yüksek binaların olduğu,ağaçların neredeyse artık bulunamadığı bir dönem.Kirlilik oranı 200-300lerde.İş yerleri yok denecek kadar az insanların bir çoğu artık evlerinden hiç çıkmadan işlerini evlerinden yürütmekte.Dünya nüfusu artışı sebebi ile çocuk yapmak izinli.Kansere çare bulunmuş ama ozon tabakasındaki delik büyüdüğü için çok daha kötü vücudu yara bere içinde bırakan hastalıklar çıkmış.
    Uzaklarda penceresinden dışarıya bakan bir kız gökyüzünde uçan bir cisim görmüş.İlk başta uçak sandığı cismi hayranlıkla izlerken annesini çağırmış.Annesi koşarak gelmiş 'Geliyor' diye çığlık atmış.Kız,cisim yaklaştıkça daha da parladığını farketmiş.Annesi göz yaşlarıyla kızını kucağına alırken,minik kızın hala hiçbirşeyden haberi olmadan gittikçe yaklaşan ateş topuna hayranlıkla bakışı devam etmiş.Dakikalar dakikaları,saniyeler saniyeleri kovalamış.Sonrasında yaşayan insanların kulağını sağır edebilecek bir gürültü,tenini yakacak bir ısı ve sis bulutu.
   Bir sene sonra sene 2080 yemyeşil bir ova ağaçlar,çiçekler,ortasında bir göl etrafında minik çocuklar,kuzular,kelebekler...Kuş cıvıltılarının sesi minik çocukların,bebeklerin sesine karışmış ortamda sadece huzur,barış ve sevgi var.
     Geçmişte,şimdi ve gelecekte bu dünyada yada başka dünyalarda sadece 'SEVGİ' kazanacak

Yorumlar

  1. Leda hanım dediğiniz gibi umarım sevgi kazaanır dünya o zaman da yaşanabilir bir yer olur ayrıca etkinliğe katıldığınız için de teşekkürler saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kazanır..Sevgi olunca zaten herşeyin yoluna gireceğine inananlardanım

      Sil
  2. Sevgili Leda umarım dediğin gibi sevgi kazanır .
    2080 yılına mektubun çok güzeldi

    YanıtlaSil
  3. Gidişat kötüye gittiği için bize de kötüyü düşündürüyor lakin en son dediğiniz gibi umarız sevgi kazanır.

    YanıtlaSil
  4. Sadece son cümleni yazsaydın bile çok şey yazmış olurdun bence. Çok güzeldi, kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Ne yazık ki "sevgi" tek başına yeterli değil. Sevgiyi oluşturuan iki aşama var; saygı ve empati. Bu ikisi ne yazık ki yaşadığımız dönemde, yüzyıl'da ikisi de yok.İnsanların bırakın birbirine saygı ve empati duymayı birbirimizden nefret eder hale geldik. Sadece yaşadığımız ülke içinde değil Dünya'nın geri kalanında durum böyle, bir şeyleri düzeltmek istiyorsak önce saygı ve empatiyi yeniden inşa etmeliyiz daha sonra ardından sevgi de gelecektir ve mektubunuz da ki gibi sevgi kazanacaktır.

    YanıtlaSil
  6. 2080 yılına mektup etkinliğine biz katılmadık. Ama katılan arkadaşların yazılarını ziyaret edip okuyorum.Renkli paylaşımlar çıktı ortaya. Evet benim pek umudum yok o yıllardan, dünya her geçen gün daha da kötü bir yer haline geliyor. Zaten bir çoğumuzun yaşı gereği o zamanda 100 yaşın üzerinde olması gerekiyor ki bu çok da mümkün değil. Görme umudu olanlar için umarım yanılıyorumdur ve dediğiniz gibi iyi şeyler de olabilir.

    YanıtlaSil
  7. Sevgi önemĺi. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balköpüğü mağazası doğal ürünler

Clinique alışverişim

Çekiliş Zamanı (kapandı)