Yazın saç bakımı



      Herkese merhaba,
  Yeni bir yazı ile birlikteyiz.Bu yazımızın konusu saçlar.Yaz bitiminde yıpranmış,kırılmış,cansız saçlar istemiyorsanız sizi yazımı okumaya davet ediyorum.
   Yaz aylarında sıçak,güneş,deniz suyu,havuz suyu saçı fazlası ile yıpratan unsurlar.O yüzden şimdiden önlem almakta fayda var.Peki neler yapmalıyız?
   Havuza veya denize girdikten sonra mutlaka duş alın.Klor ve tuz saçı daha çabuk yıpratır,boyalı saçların renginin solmasına neden olur.
    Havuza veya denize girmeden saç uçlarına jojoba veya hindistan cevizi yağı sürmek saç uçlarının beslenmesine ve nemlenmesine yardımcı olur.Eğer saçlarınız boyalı ise  saç rengi korucuyuculu bitkisel şampuanlar tercih etmelisiniz.Sonrasında saç bakım maskesi kullanmayı da ihmal etmemek lazım.
   Saçlara argan yağlı bakım ürünleri kullanmak da saçı korumaya yardımcı bir çözümdür.Tatil sonrasında da argan yağlı ürünü kullanmaya devam etmek saçlarınızın daha da güçlü olmasını sağlayacaktır.
     Yaz aylarında nem azalması ile saçlarda elektriklenme olması doğaldır.Sıcak havada saç için düzleştirici,yatıştırıcı kullanmak saçınıza daha fazla zarar vereceği için saçın kabarmasını önlemek için bu ürünleri kullanmamalıyız tam tersi saçlarımızı kendi hallerine bırakmalıyız.Ayrıca saçları direk tepeden toparlamak güneş ışığına ve ısısına daha fazla mazur bırakacağı için daha çabuk yıpranmasına sebep olacağından ensede,bol yada örerek kullanmak saçların daha sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır.
    Saçlarımız da vücudumuzun bir parçası olduğu için gerekli özeni mutlaka göstermeliyiz.Sizin yaz için özel saç kürleriniz var mı?
  Bu seferlik bu kadar.Sevgiler
  (Fotoğraflar alıntıdır)



   

Yorumlar

  1. tatilde denizde bol bol saç bakım yağı uyguluyorum ben iyi geliyor kurumasını önlüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha az yıpranıyor özellikle boyalı saçlara çok iyi geliyor

      Sil
  2. En güzeli hindistan cevizi yağı. Hem doğal hem de kısa sürede saça nem veriyor.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen saçların yanısıra cilde de çok iyi geliyor

      Sil
  3. Bu yıl tatile giderken çantama bolca bakım yağı eklemeyi ihmal etmeyeceğim bu yazıdan sonra ;)

    YanıtlaSil
  4. Hem saçlarım hem de vücut bakımı için yaz döneminde özellikle hindistan cevizi yağı kullanıyorum ben, hem ayrı ayrı ürün taşımıyorum hem pratik hem de iyi iş görüyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hindistanceviziyağı gerçekten mucize bişey

      Sil
  5. Hindistan cevizi yağı ve badem yağı olmazsa olmaz saçlarım için :) Harika bir yazı olmuş, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Hindistan cevizi yağı gerçekten hayat kurtarıcı :)

    YanıtlaSil
  7. doğal yağlar benim de saç bakım rutinimin olmazsa olmazı, yazın da çok faydalı cidden. faydalı bir yazı olmuş emeğinize sağlık =)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balköpüğü mağazası doğal ürünler

Clinique alışverişim

Çekiliş Zamanı (kapandı)