Nüfus Cüzdanımı Kaybettim



               Herkese Merhaba,
    Bugünkü yazım kozmetik ve makyaj konusundan biraz farklı bir konuda olacak.Evet nüfus cüzdanımı kaybettim.Nasıl mı başardım?İşte hikayesi.
    Daha önceki yazılarımda belirtimiştim evliyim,evimiz yok ve çoğunlukla kayınvalidemde kalıyoruz.Bi önceki tabloda.com kargosu geldiğinde evde yoktuk ve ben kargomu almak için bir kaç gün önce Erenköy Mng kargoya doğru yol aldım.Daha öncesinden de Yurtiçi kargodan başka bir kargomu almış kargoyu çantama koymuş ve nüfus kağıdımı da çantanın içinde aramak bulmak zor olur diye arka cebime koymuştum.
   Erenköy civarını pek bilmediğimden Mng kargoyu Google Maps den bulup onun yol tarifi ile gitmeye karar verdim.Fakat kargonun yerinin değiştiğini bilmediğim için sanırım epeyi bi tur attım.Eşimi aradım,sinirlendim vs derken pes ettim tam eve dönecekken nüfus kağıdı aklıma geldi ceplerimde yoktu,çantamda da yoktu işte o an olan oldu,farkettim ki düştü.O sinir bozukluğu ile ağlamaya başladım eşimi tekrar aradım o gelip beni alana kadar tekrar ve tekrar gezdim (sinirden) ağlayarak sokaklarda tur attım,ama bulamadım .Eşim geldi ve eve geri döndük....
    Ne yapmamız gerektiğini biraz araştırıp ertesi gün yola çıktık.Normalde acele etmezdim ama malum Ohal var.
       Nüfus kağıdını kaybedenler ne yapmalı?
   Kadıköy'den şipşak fotoğraf çekindim.Sonrasında benim evlilik cüzdanım ve ikametgahım hala baba evinde olduğundan avrupa yakasına geçtik.Eve gidip evlilik cüzdanını aldım sonrasında muhtara gittim  2 fotoğraf ve evlilik cüzdanı fotokopisini alıp bana bir kağıt verdi.İşlem bedeli olarak 10 tl ödedim(Eğer evli değilseniz,ehliyetiniz de yoksa ailenizden biriyle giderseniz de muhtarlıktan o kağıdı çıkartabiliyorlarmış).O kağıtla birlikte Bakırköy Nüfus Müdürlüğü'nün yolunu tuttuk.Nüfus müdürlüğünde de memur bayan işlemimi sordu 2 fotoğraf ve muhtardan aldığımız kağıdı verdim.Memur işlemleri yaptı,karşı odada da şefe mühürlettik ve nüfus kağıdım gıcır gıcır elimdeydi.Sadece 8 tl bir işlem bedeli aldılar.Eski zamanlardaki gibi artık kayıp ilanı ve yüksek ceza paraları yok,bekleme ve sıra da yoktu.Zaten yeni nüfus kağıdı çıktığında diğerinin hükmü kalmıyormuş.Eskiden çok uğraştıran nüfus işlemleri teknolojinin de sayesinde artık 5 dk da halloluyor.
      Bir macera da böylece bitmiş oldu..Herkese mutlu günler 
  

Yorumlar

  1. eskiden daha zordu böyle işler :/

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun. Ne güzel işlemler bu kadar kolaylaştıysa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..evet bayağı bi kolaylaşmış.Sevgiler

      Sil
  3. Geçmiş olsun, ne güzel bilgilendirici bir yazı olmuş :*

    YanıtlaSil
  4. Geçtiğimiz aylarda pasaport çıkartırken nüfus cüzdanımında yenilenmesi gerektiğini öğrenip yenisine başvurdum.Gerçekten beş dakikada yeni nüfus cüzdanım elimdeydi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet artık baya hızlı teknolojinin faydaları :D

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun canım, korktuğun gibi olmamış bak ne güzel çok kısa sürede ve kolayca halletmişsin.Bunu öğrendiğimde çok iyi oldu, eskisi gibi olmamasına sevindim bende..

    YanıtlaSil
  6. çok geçmiş olsun umarım tekrarlanmaz, can sıkıcı bir durum. yine de bir 10-15 yıl öncesine göre işler baya bi kolaylaşmış sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım sağolasın..Tabii ilk bi çok panikledim Ohal de var bir de ne bileyim alır birisi kötü şeyler için kullanır nüfusumu artık zaman da kötü neyse ki çok şükür çabucak halloldu

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balköpüğü mağazası doğal ürünler

Clinique alışverişim

Çekiliş Zamanı (kapandı)