Bir garip mail..ve iç dökme



  
   Herkese Merhaba,
Size de geldi mi bilmiyorum ama ben bugün garip bir mail aldım.Mail şöyleydi
   (ben 18 yasındayım bu zamana kadar değil takı bir kitap ayıracım dahil olmadı,şu an bilgisayar basına oturunca hemen  düşündüm nasıl sahip olabilirim bir kitaba diye.. ve. size denk geldim .. size durumum kötü olmasa,inanın yüzümü büküp yazmazdım,akrabamdan istedim teyzemin kızından,liseyce baslayacakmıs veremezmiş,bende allah nasip ederse üniye baslıycam.. cok istiyorum kendime ait bir kolyem,küpemin olmasını,ne bileyim dışarı ailem çıkartsa alıcam ama hiç gidemiyorum ve çok özeniyorum,herkes dışarlarda alışveriş yapıyor.. lütfen dilenci gibi algılamayın,kullanmadığınız,kullanıpta eskiyen,gönlünüzden ne gelirse ( el kremi,not defter,roman,oje,takı makyaj parfüm,makyaj fırçası her ne olursa olsun),bana birkaç eşya yollama imkanınız var mı? Annemden izin aldım eve kargo ile yollayabilirsiniz,eğer kargo paranızı sıkıntı edicek olursanız ben haftalıklarımdan öderim söz,güvenmiyorsanız telefon no’muda veririm.. şimdiden çok saolun)
 Daha öncesinde kendisinin dilenci olmadığını,benim sürekli takipçim olduğunu vs yazmış.Bu kişinin ismini cismini yazmayacağım.Birebir muhattap da olmak istemedim,çünkü inanmadım.İnanmamamın sebebi o kadar birbiri ile çelişen şeyler yazmış ki.Sanırım başkası da olsa inanmaz.Sonrasında da şöyle bir düşünce oldu kafamda acaba dışardan sürekli tüketen para saçan insanlar gibi mi görünüyoruz?Bu sebeple bir açıklama yapmak istedim.
  Biz burada bu ürünleri alıp deneyip bu blogu yazıyorsak sanmayın ki herkes çok zengin herkesin inanılmaz paraları var.Ben şahsıma deli gibi indirim takip ediyorum,ablamın ve arkadaşlarımın ürünlerini deniyorum onlarla makyaj yapıyorum gerekmedikçe ürün almıyorum çünkü sonuçta belli bir para çıkıyor cebimden ve bu paralar kolay kazanılmıyor.Çok nadir denemek için ürün geliyor.Yani ekmek elden su gölden gibi görünse de öyle değil aslında..Herneyse
  Son olarak eğer okuyorsan bak güzel kardeşim ben 35 yaşındayım senin şu anki yaşının üstünden seneler geçirdim.Çok kolay bir hayatım olmadı,hala da zor bir hayat yaşıyorum.Ama sen sen ol madem harçlığın var git kendine 1 tl de olsa birşey al,başkasından isteme..
   

Yorumlar

  1. Sahtekarlıklara kanmamak lazım...

    YanıtlaSil
  2. ne diyeceğimi bilemedim, ön yargı ile de yaklaşmak istemiyorum ama dediğiniz gibi ne inandırıcı geldi, ne de samimi... Kitaptan başlayıp ojeye, makyaja geçen, evden çıkamıyorum diyip daha sonra üniversiteye gidecek olan bir genç kız.

    Belki de özenmiş ve böyle bir mail atmış bilemiyorum. İlginç bir mail olmuş, bloggerların çoğu ürünleri kendi imkanları ile alıp deniyor yorumluyor, arada şirketler kargo yollarsa daha farklı ürünlere sahip oluyorlar. Sanılmasın ki tüm blogger'lar çok zengin bir ürünü alıp kullanıp sonra çöpe atıyor. Belki de böyle bir algı mı yarattık bilemedim.

    YanıtlaSil
  3. Aynen şekerim bana da bir tuhaf geldi durum.İnan gerçekten ihtiyacı olan biri olsa bilsem ki gerçekten gariban seve seve yaparım.Dediğin de çok doğru illaki durumu çok iyi olan da vardır ama kimsenin ben boşa ürün aldığını sanmıyorum.Şirketler de hediyeyi belli prosedürlerle yolluyor zaten.Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Doğrusu ben de inanmadım.Anlamlı bir yazı olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Son dönemlerde sıklıkla ve özellikle bloggerlara bu türden mailler gönderilmeye başlandı. Belki de aynı kişi, aynı metni birçok bloggera gönderiyor.
    O kadar samimiyetsiz ki yukarıda yazanlar, hiçbir inandırıcılığı yok. Üç kuruşluk eşya talebinde bulunuyor ama istediği an bilgisayar başında olabiliyor. Çelişkili cümlelerle dolu.
    Dikkatli olmakta ve kime güveneceğimizi iyi tespit etmekte fayda var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de aynisini dusunuyorum dikkat etmekte fayda var

      Sil
  6. Bana da aynı mail geldi. Kopyala yapistir yapmış. Birkaç blogger arkadaşıma da gelmiş aynısı. Ben bu yüzden spam yaptım maili. Biz kolay mi emek veriyoruz sanki.Hiçbirimiz de Buse Terim değiliz. O bile tüm ürünlerini 2. El pazarı olarak sattı, bagislamadi bildiğim kadar o kadar zenginken. Ne sanıyorlar bizi, canım sıkıldı ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ozellikle yazdim ki diger arkadaslarin haberi olsun istedim demek sana da geldi.Yazik gercekten nerden dolamdirsam o kardir diyo herhalde

      Sil
  7. Bana da gelmiş baya kişiye göndermiş aslında hem düşündüm yapsam mı diye hemde inanmadım ya :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama yazdıkları zaten hiç inandırıcı değil.Hem harçlığı var hem alamıyor hem üniversiteye gidecek ama ailesi normalde dışarı çıkartmıyor.Kişisel yazmış ama baya da kişiye göndermiş.Ben hiç inanmadım

      Sil
  8. Bana da geldi aynısı, gönderilenler kısmında baya bir mail adresi bulunuyor. Kendisine üniversiteye nasıl gideceğini sordum. Hemen böyle yardımsever bloggerlar hala var demek ki gibisinden cümlelere girişti. Ben de üniversite okumaktayım ve bütün ürünlerimi tairihi geçse bile atarken üzülüyorum. Yani inanasım gelmiyor ama bir yandan insanın vicdanını sızlatıyorlar bilemiyor insan ne yapacağını..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de şahsen bir ürünü alıp beğenmediğimde güzel çıkmadığında kullanmadan köşeye koymam boşa para israfı diye üzüyor.Ama bu değil ki çok zenginiz har vurup harman savuruyoruz.Maili gönderen kıza gelince herkes ister ki birilerine yardım etsin olmayana versin ama bu böyle herkese mail atarak olmaz.İnsanları salak yerine koymaktan başka birşey değil bu.

      Sil
  9. aynı mail banada geldi ve iki gündür resmen kendimle mücadele ediyorum.. bi yanım inanmamı diğer yanım inanmamamı söylüyor.. söylediklerine hak veriyorum hiçbirimiz kolay bi hayat yaşamıyoruz gelsin bu ürün gitsin şu ürün bunu beğenmedim atayım gibi bi durumumuz yok.. ne yapacağımı bilemedim belki birkaç ürün gönderir kendi vicdanımı rahatlatırım gerisini kendi düşünsün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım kimse rahat hayat yaşamıyor.Tabii ki eğer daha rahat edeceksen yolla.

      Sil
  10. açıkçası yazıyı okurken başlangıçta seninde ininnıp yardım için maili paylaştığını sandım ama yazının sonunda seninde aynı çelişkili cümleler üzerinde durduğunu görünce bi rahatladım doğrusu. biilmiyorum banada hiç inandırıcı gelmedi. insanların vijdani duygularını kullanıp sömürüyorlar.
    kimse ininmaz bilki ama sen ünicersiteyi bi pantolon 3 gömlekle bitirdim. kimseye ağız bükmedim. aklıma da hiç böyle şeyler gelmedi bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimsenin günahını alıp suçlamak değil amacım ben burda sadece düşüncelerimi paylaşmak istedim ve ne yalan söyleyeyim ben ilk okuduğumda zaten inanmadım.Bir insanın yardıma da ihtiyacı olabilir ama ne bileyim çevresine komşularına söyler maille yardım istemek garip..Bu arada yazının yanlış olması da sorun değil :D...Sevgiler

      Sil
  11. kusura bakmayın yazım baya bir hatalı olmuş üzgünüm. klavyenin azizliğine uğradım :(

    YanıtlaSil
  12. bana da böyle bir mesaj geldi ama aynı kişi mi bilmiyorum yollayacaktım ama başkasına da yollmadığına emin olmam lazım deyince cevap bile vermedi :-( çok üzüldüm ama sonradan da 3 kuruşluk şey için böyle yapmak çok üzücü bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım baya bir bloggera yollamış mesajı...İyi ki yollamamışsın cevap bile vermemiş

      Sil
  13. Aynı mail bana da geldi. Önce cevap vermeyi ve bir şeyler göndermeyi düşündüm. Sonra baktım kız kitaptan başlamış, makyaj malzemesi, krem,tokadan çıkmış. Hani dese ki kitap alacak param yok. Okuduğunuz kitaplardan bana da yollar mısınız yollardım çünkü bu imkanım var ama bizim gönderebileceğimiz, bedava sahip olabileceği her şeyi istemiş. Sen 18 yaşındasın makyaj malzemen de olmayıversin. Bu çok büyük eksiklik mi? İyi ki bu yazıyı yazmışsınız. İnsanları uyarmış oldunuz. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Aynen olay bir kitap bir kırtasiye malzemesi olsa alamayacağınıı da bilsem seve seve..Ama zaten herkese yollamış olması da bi ilginç..

      Sil
  14. Dogru da olsa nasil inanicaksiniz ki, bu zamanda maalesef kimseye guven olmuyor :(

    YanıtlaSil
  15. Evet malesef bu zamanda artık kimseye güvenilmiyor

    YanıtlaSil
  16. Artık bu tür mailler çok geliyor çok üzücü gerçekten:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bi kere rast geldim bakalım daha neler çıkacak

      Sil
  17. Çok garip ya, çok şaşırdım böyle mail artmalarına. Göndereyim desen adres de verecek yani? :/

    YanıtlaSil
  18. e tabi vermiş gönderen de olmuş ortalık karıştı bir ara inanalar inanmayanlar diye

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balköpüğü mağazası doğal ürünler

Clinique alışverişim

Çekiliş Zamanı (kapandı)