Yaz makyajı nasıl olmalı



      Herkese Merhaba,
  Haziran ayı geldi çattı.Bu postumda, yaz mevsiminde makyaj yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sizlere paylaşacağım.


   
   Yaz aylarında fazla makyaj  yapmak cildin nefes almasını engeller siyah nokta ve sivilce oluşumunu arttırır.Daha fresh ve doğal bir makyaj yaz için daha uygun olacaktır.Yazın makyaj yapmadan önce cildimizi temizlemeyi de unutmamak gerek 
   Fondoten cildi ağırlaştıracağı ve terle beraber ciltte düzgün görünmeyeceğinden fondoten kullanmamlısınız,onun yerine koruma faktörlü BB yada CC kremler kullanabilirsiniz.



  
    Gözlerinize yaza uygun canlı maviler yeşiller yada neon renklerde koyu renk olmayan farlar sürebilirsiniz.Waterproof eyeliner,kalem ve maskaralar da sıcakta akmadan uzun süre gözlerinizde kalacaktır.


   




     Yanaklarınızda pembe ve şeftali tonlarında allık yazın daha taze görünmenizi sağlayacaktır.Bronz tene özellikle şeftali tonlarını ben çok yakıştırıyorum.Allıkların ciltte kalıcılığını arttırmak için toz yerine krem yada likit allıklar kullanabilirsiniz.
   Dudaklarda ise gündüz çok hafif renkler kullanırken akşam daha canlı renkler tercih edilmeli.Yine yanaklarda olduğu gibi pembe ve şeftali tonları dudaklar için de uygun renkler.
  Makyaj yapmasak bile gün içinde dışarı çıktığımızda cildimize mutlaka güneş koruyucu sürmeli dudaklara da güneşe karşı koruma faktörlü lip balmalardan kullanmalıyız.




Ve bu da benim uyguladığım yaz makyajım umarım beğenirsiniz






Yorumlar

  1. Çok güzel bir yazı olmuş, keyifle okudum.

    YanıtlaSil
  2. Ah birde makyajı yapıp görsel şölen sunsaydın daha da mutlu olurdum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen istersin de ben koymazmıyım arkadaşım.

      Sil
    2. Mürdüm far mı o :D Ay nasıl yakışıyor biz mavişlere bu mürdümlerrr :) Bayıldım oldukça fresh ve tatlı bir makyaj olmuş ellerine emeğine sağlık canım benim :)

      Sil
    3. Sağolasın canım pembenin üstüne Balm'ın Balmsai paletinden sandbarını sürdüm

      Sil
  3. Merhaba blogunuzu takipteyim. sizi de kendi bloguma beklerim :)) http://nurundelidolublogu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Güzel bi bilgilendirme olmuş, teşekkürler canım...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balköpüğü mağazası doğal ürünler

Clinique alışverişim

Çekiliş Zamanı (kapandı)