Cilt bakım ürünlerinde kullanılan faydalı içerikler

       

          Herkese Merhaba 

     Cilt bakım ürünlerinde bulunan özellikle reklamlarda hep duyduğumuz bazı içerikleri bu yazımda biraz anlatacağım.Haydi başlayalım

       Hyaluronik asit

      Hyaluronik asit dendiğinde nedense insanın aklına kimyasal asit gelir.Halbuki ciltte doğal olarak da bulunan bir içeriktir.

     Peki nedir Hyaluronik asit?

   Hücre üretimini hızlandıran bu içerik cildin bağ dokusunun kayganlığını arttırır ve cildin nemini, elastikiyetini korumasını sağlar

Dışardan uygulandığında ağırlığının 1000 katı nem tutarak cilde bir nem duvarı oluşturan hyalüronik asit aynı zamanda cilde enjekte de edilebilinir. Vücutta doğal olarak bulunduğu için sentretik maddeleri tercih etmeyenlerin dolgu uygulamasında kullandığı ürün, cildin dolgunluğunu arttırır ve ince kırışıklıkları açar.

        Retinol

      Retinol aktif yapılı bir A vitamini molekülüdür.

       Retinol ne işe yarar?

     Retinol cildi içten dışa yeniden yapılandırır.Hyalüronik asit üretimini hızlandırıp cilt elastikiyetini geri kazandırır.Ayrıca birçok cilt problemine de iyi gelir.

   Gece hücre yenilenmesi daha aktif olduğu için gece kullanıma daha uygundur.Ayrıca güneş ile etkileşime girdiği için ciltte lekelenme yaratacağından gündüz kullanımı uygun değildir.


         Ceramid

       Ceramidler  bir tür lipid moleküllereridir

        Ceramid ne işe yarar

      Yoğun çevresel faktörler sonucunda kuruluk, h

assasiyet ve doku eşitsizliği olan ciltlere iyi gelen bir içeriktir.
Hücre duvarlarında oldukça çok bulunan ve birer lipid molekülü olan ceramidler hücre kümelerini bir arada tutarak cilt dolgunluğunu korur ,cilde nem bariyeri oluşturur.Ayrıca egzema tedavisinde de Ceramid içerikli ürünler kullanılır. 

        AHA-BHA

      Alfa hidroksi asit,beta hidroksi asit. 

        Peki nedir bu AHA,BHA?

      AHA'lar meyve ve sütten elde edilen glikolik, laktik ve malik asit,BHA'lar ise salisilik asit içerir.

    Cildi derinlemesine arındıran bu iki asit, cildin alt tabakalrına kadar inerek kiri çözer, tıkalı gözenekleri açar ve cilt yüzeyindeki ölü hücreleri kaldırır. AHA'ların cilt yüzeyine etki ederken BHA'lar ise akneye meyilli ciltler için cildin altında etkili olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balköpüğü mağazası doğal ürünler

Clinique alışverişim

Çekiliş Zamanı (kapandı)