Cilde faydalı vitaminler


  M
erhaba,bu haftaki konumuz cilt bakımında vitaminlerin faydası bakalım hangi vitamin neye iyi geliyor.

          C vitamini 🍊

    Cildin kollajen üretiminin harekete geçmesinde etkili en önemli vitamin C vitaminidir.Kollajen üretimini arttırmak aynı zamanda cilt yüzeyindeki yaraları da çabuk iyileştirir.Ayrıca C vitamini,cildi fazla güneş, sigara dumanı ya da olumsuz dış etkenlerden oluşan oksijen radikallerinin saldırılarından korur.C vitaminini kremlerden gıda olarak da sebze ve meyvelerden alabiliriz.

    

          A vitamini 🍅

   Yorgun cilt hücrelerini harekete geçiren ve yeniden dağılmalarını sağlayan vitamin,A vitaminidir.Böylelikle genç hücreler çoğalır ve cildin üst tabakasının bağışıklığını arttırır.A vitamini,tıkanmış gözenekleri açarak cilt yüzeyini güzelleştirir.Bu vitaminin kremleri,olgun,kuru,karma ve yağlı ciltlerde de etkilidir.

        

       

        D vitamini 🌞

   Cildin genç kalmasına etkili olan bir vitamin.Sivilce ve akne üretiminin yavaşlamasını sağlar.Günlük hayatta maruz kaldığımız kirli hava ve sigara dumanı gibi cildi etkileyen dış etkenlerde korur.Somon,yumurta sarısı ve güneşte bol bol bulunur.

   

        K vitamini 🌿

 Ciltteki çürük,yara ve morlukların iyileşmesinde etkili rolü vardır.Bu sebeple göz altı morluklarının ve ciltteki koyu lekelerin açılmasına yardımcı olur.Ayrıca kırışıklıkların azalmasında da etkilidir.Daha çok yeşil yapraklı sebze ve meyvelerde bulunur.

       

       E vitamini 🌰

 İnce çizgilere,kırışıklığa ve sıkılık kaybına iyi gelir.Ciltteki nemi korur,uzun süreli nem tutuşu sağlar.Cildin yanısıra saç ve tırnak bakımı için de faydalıdır.Antioksidan etkisi olan bir vitamindir.Bu antioksidanlar sayesinde sebum oluşumunu engeller.







Yorumlar

  1. çok güzel açıklamışsın Ledacığım. Bende özellikle C vitamini kullanmaya çalışıyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balköpüğü mağazası doğal ürünler

Clinique alışverişim

Çekiliş Zamanı (kapandı)